Tenker Lean

MossIA har implementert Lean-metoden “Last Planner”, som eliminerer forsinkelser og sikrer en kontinuerlig forbedringsprosess.

MossIA ANS, et joint venture mellom Implenia Norge og Acciona Construccion S.A., er hovedentreprenør for dette EPC-prosjektet (Engineering, Procurement and Construction) for den nye Bane NOR InterCity-jernbanelinjen gjennom Moss. En viktig arbeidsmetode i planleggingen av dette prosjektet er Lean-metoden Last Planner. Last Planner er et styringssystem som hjelper til med å drive effektivitet, kommunikasjon og samarbeid mellom de forskjellige prosjektpartiene.

Last Planner hjelper prosjektet med å følge planen, gi svar på statusen til de planlagte aktivitetene, oppdager årsaker til forsinkelser, definerer tiltak som skal tas og områder å fokusere på. Resultatet vil være høyere produktivitet, åpenhet og synlighet, samt en forpliktelse til å følge planen.

Acciona Construccion S.A. har brukt metoden i lang tid, og Accionas og Implenias planleggingseksperter har hjulpet prosjektet med implementeringen av Last Planner i de første månedene av SMS 2A-prosjektet.